Naturperlene i ny, internasjonal drakt.

Programomtale, Norges Villmarker, seriestart. Program 1: Skogen
sendedato NRK1 tirsdag 6.10.15

NORSK NATUR UT I VERDEN

Første del av serien Norges Villmarker i NRK1 tirsdag 6.10.15

ELGEN 4.21
Foto: Naturbilder AS

Da storserien Norske Naturperler gikk over TV-skjermene forrige vinter, satt hele det naturinteresserte Norge klistret til TV-skjermen gjennom åtte episoder. Den hittil største satsingen på en norsk naturserie for fjernsyn var signert naturfilmskaperne Arne Nævra og Torgeir Beck Lande.

Nå er en ny, stor serie klar for det internasjonale markedet. Gjennom samarbeid med Loke film i Danmark og en stor, internasjonal distributør, skal tre timer norsk natur og dyreliv vises for utenlandske TV-seere. Hver av de tre timene skal ta for seg henholdsvis skogen, fjellet og kysten (med Svalbard).

Bilde  1
Foto: Naturbilder AS

Produsentene har tatt utgangspunkt i Norske Naturperler, men mange nye sekvenser er kommet til, og historiene har blitt klippet om og tilpasset. – Internasjonalt svinger det mer av Scandinavia enn av Norway, sier Nævra og Beck Lande. Derfor snakkes det ofte om Scandinavian forests and mountains, selv om alt er filmet i Norge. Tittelen rundt i verden er WILD NORTH.

Store ressurser har blitt brukt på å vise norsk natur på en måte som du aldri har sett den før, og mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier. Nævra og Beck Lande har selv vært hovedfotografer, men ekstra ressurser har vært leid inn.

Bjørn i Finland
Foto: Naturbilder AS

Det første programmet i serien er om skogen. Foruten oppsiktsvekkende bilder av bjørn, en utrolig tiurleik og sjeldne bilder av rovfugler og ugler, møter vi også elg som skal krysse flomstore elver – i en sekvens som aldri er filmet tidligere.

– Det er morsomt å vise norske seere hvordan vi tenker når norsk natur skal presenteres internasjonalt, sier Nævra og Beck Lande.

for nærmere opplysninger kontakt ansvarlig produsent

Arne Nævra, arne@naturbilder.no
tlf. 99253738